Upatras.gr
Έρευνα
Έρευνα

Φοιτητικές διακρίσεις

Η παρούσα ενότητα περιλαμβάνει τις βραβεύσεις και διακρίσεις των φοιτητών, κυρίως των προπτυχιακών, του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης με τίτλο “11th Power and Engineering Dissertations Workshop (POWERED 2009)” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την 4/12/2009, οι τρεις ακόλουθες Διπλωματικές Εργασίες, που εκπονήθηκαν στο Εργαστήριο Ηλεκτρομηχανικής Μετατροπής Ενέργειας του Τομέα Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΣΗΕ), Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, κατέλαβαν το πρώτο βραβείο (Best Power Diploma Dissertation). Η εκδήλωση POWERED 2009 περιλαμβάνει την παρουσίαση διπλωματικών εργασιών, οι οποίες εκπονήθηκαν πρόσφατα στους Tομείς Ηλεκτρικής Ισχύος σε όλα τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Ελλάδας και πραγματοποιείται από το Ελληνικό Παράρτημα Ενέργειας και Ισχύος του οργανισμού IEEE (IEEE GREECE POWER AND ENERGY SOCIETY CHAPTER).

Οι βραβευθείσες διπλωματικές εργασίες, που λόγω της συνάφειας των θεμάτων συγχωνεύτηκαν σε μια κοινή παρουσίαση, είναι οι εξής:

  • Ασημακόπουλος Παναγιώτης, του Δημητρίου, με θέμα: «Μελέτη και κατασκευή κινητηρίου συστήματος υβριδικού οχήματος – Ενεργειακή διαχείριση μέσω ηλεκτρονικών μετατροπέων ισχύος»
  • Μπούμης Θεόδωρος του Αριστοτέλη, με θέμα: «Μελέτη και κατασκευή κινητηρίου συστήματος υβριδικού οχήματος – Σχεδιασμός και κατασκευή ηλεκτρονικού μετατροπέα ισχύος»
  • Πατσιάς Ευστάθιος του Αθανασίου, με θέμα: «Μελέτη και κατασκευή κινητηρίου συστήματος υβριδικού οχήματος – Σχεδιασμός και κατασκευή ηλεκτρονικού κυκλώματος ελέγχου της υβριδικής κατάστασης».

Επιβλέπων αυτών των τριών Διπλωματικών Εργασιών ήταν ο Καθηγητής κ. Αθανάσιος Σαφάκας.

Από τις εργασίες αυτές προέκυψε η μελέτη και κατασκευή ενός υβριδικού οχήματος, το οποίο βρίσκεται στο Εργαστήριο Ηλεκτρομηχανικής Μετατροπής Ενέργειας του Πανεπιστημίου Πατρών. Περισσότερες πληροφορίες στην εκτενή ανακοίνωση

Με τα δύο (2) Βραβεία Δημητρίου Λαμπαδαρίου της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2009, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ το καθένα, για τους ικανότερους στο μάθημα της Γεωδαισίας, αποφοίτους Πολυτεχνικών Σχολών της ημεδαπής, ακαδημαϊκού έτους 2007-2008, βραβεύτηκαν οι κ.κ. Παύλος Αστερίου και Λάμπρος Κούτας, πτυχιούχοι του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.

Η εργασία "Biased Sink Mobility with Adaptive Stop Times for Low latency Data Collection in Sensor Networks"Εξωτερικός σύνδεσμος της μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Δήμητρας Πατρούμπα και του Επίκουρου Καθηγητή Σωτήρη ΝικολετσέαΕξωτερικός σύνδεσμος, απέσπασε το 1ο βραβείο καλύτερης εργασίας στο 4ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Ασύρματων Δικτύων Αισθητήρων (Senzations 2009).

Με το Βραβείο Λαμπαδαρίου της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2008 βραβεύθηκε ο απόφοιτος του Τμήματος Γεωλογίας κ. Α. Γκοτζαμάνης, Πολιτικός Μηχανικός από τα Ιωάννινα, για την επίδοσή του στο μάθημα της Γεωδαισίας που διδάσκεται στο Τμήμα.

Κατά την διάρκεια του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ΦοιτητώνΕξωτερικός σύνδεσμος προερχομένων από Τμήματα που άπτονται του ευρύτερου αντικειμένου του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα κατά το διήμερο 18-19 Απριλίου 2008, οι ακόλουθες δύο ομάδες του Πανεπιστημίου Πατρών από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών έλαβαν τα αντίστοιχα πρώτα βραβεία για τις εργασίες τους.

  1. Βασίλειος-Άγγελος Στεφανίδης και Μάριος Βλάχος, "Design and Implementation of a Single-Ended Gate Mixer at 10 GHz"Εξωτερικός σύνδεσμος ως καλύτερο POSTER
  2. Μαράντος Πάνος, Κωβαίος Γιάννης, Στεργιόπουλος Γιάννης και Πανουσοπούλου Αθανασία, "Mobile robot odometry relying on data fusion from RF and ultrasound measurements in a wireless sensor framework"Εξωτερικός σύνδεσμος ως καλύτερο άρθρο στην κατηγορία "Σημάτων, Ελέγχου και Ρομποτικής"

Τονίζεται η αξιέπαινη προσπάθεια των φοιτητών που διοργάνωσαν το συνέδριο καθώς επίσης και η εντυπωσιακή παρουσία περισσοτέρων από 1250 φοιτητών (εκ των οποίων 259 ήταν από Πανεπιστήμιο Πατρών) κατά την διάρκεια του συνεδρίου.

Στον φοιτητικό διαγωνισμό ImagineCup 2008 για την Ελλάδα, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκδήλωσης "Μέρες Καινοτομίας 2008", η πρόταση ομάδας φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών πήρε το πρώτο βραβείο εκ μέρους των φοιτητικών ομάδων και το 2ο συνολικά από όλους τους συμμετέχοντες.

Η ομάδα αποτελούταν από τους φοιτητές Δ. Ράπτη (μεταπτυχιακό φοιτητή), Φ. Ροντήρη (φοιτήτρια Ε' έτους), Ε. Ροντογιάννη (φοιτητή Γ' έτους) και Α. Στόικα (μεταπτυχιακό φοιτητή).

Ο διαγωνισμός αυτός είχε ως θέμα το 2008 τη χρήση πληροφορικής για την προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος. Η ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσίασε ένα πρωτότυπο πληροφοριακό σύστημα με τον κωδικό BeNaturalΕξωτερικός σύνδεσμος, το οποίο επιτρέπει την εισαγωγή από το κοινό και περιβαλλοντικές οργανώσεις πληροφοριών για συστατικά και προϊόντα και την επίδραση τους τελικά στο περιβάλλον. Η πληροφορία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους καταναλωτές όταν πρόκειται να προβούν σε αγορές αφού διατίθεται μέσω μιας υπηρεσίας μέσω κινητού τηλέφωνου σε οποιοδήποτε χώρο.

Copyright 2002-2020, Πανεπιστήμιο Πατρών

Πανεπιστημιούπολη, 26504, Ρίο
Τηλ. 2610 997120, 2610 997100
Φαξ 2610 991711